alahan..

hai ibu2.. sy hamil 12week.. sy skrg alahan teruk jgk.. bdn asyik brangin je.. kdg smpai muntah2... sakit kepala hnyut jee.. bnyk benda sy xboleh mkn.. mkn apa yg sy rasa hndak mkn saja.. kalau dpt apa yg sy nk mkn.. baru lega perut keluar angin.. ada x ibu2 mcm sy.. sy nk mkn bnde yg simple2 je.. kadang nk lauk sayur air saja mkn dgn nasi.. mkn kerepok.. xsusah pon.. tapi bila mkn lauk lain.. jadi berangin bdn.. ni sy asyik mkn pelam.. xkira masam atau manis.. hari2 pelam .. bahaya x ya?

alahan..
32 Balas

Sama sya..suka pelam nyicah tu..hahaha..anak pertama lelaki cmtu..Mai anak ke 4 pon cmtu alah..hahaha..rupanya laki jugak..ke 2 n 3 alah lain..

Sama la. Hari2 makan buah pelam cicah kicap. Kalau makan nasi pun yg jenis air mcm sayur air. Makanan yg berbau terus muntah..

makan ja apa yg boleh makan..sb alahan mmg camtu..makan biskut ka,roti ka..atau apa² yg mmg rasa boleh makan

Trimester pertama klu blh lebih kan yg manis dr yg masam..perut kita semua x sama..asam tgi asid.

Sy mula² makan masam.. pastu x pandang dah😁😁😁... Semua nak manis² je lps tu😅😂

Sedapnya nampak masam2 ni..tp saya..masam2 pon saya tetap muntah..morning sickness teruk..

Alahai.. Sedap plak tgk pelam tu.. Cam kene g cari jer balik keje nnt 😅😅😅

takpe je sis . sy awal3 pregnant dulu pun makan pelam memanjang sbb tak lalu mkn

Sama lah sis. Skrg sy 14 weeks masih lg alahan

Tula, samala.. Sedap kan.. Nak masam2 ja kann