Salam

Hai Ibu2.. Siapa ada pengalaman baby 2 bulan batuk berkahak Dan selesama? Ada tips x mcm mana nak keluarkan kahak baby..???

6 Balas

Ambil air panas bkn yg btl2 pns dlm suam2 sikit janji ade asap LG lah.. ketuk 2 3 biji bawang putih.. wap kn kt muka baby.. ambik periuk ke besen niarap kn baby kt tangan wap kn ke muka.. dlm 10 mnt lps to sedut hingus dye.. kekadang jatuh sndri.. klu X jatuh sedut lh.. buat 2 3 kli.. klu g klinik dye bg spray air to Pon blh gak.. lps to ank tdo bantal kne tinggi klu bf jngn minum air sejuk.. LG 1 petua org dlu2 ank demam ke ape kite mkn ubat nnt ank dpt.. so awk mkn ubat then bf.. minyak telon ke Vick klu ade sabu kt betis tapak kaki tangan dada dngan blakang dada..

Pergi ke klinik pun ok juga. Bagi neb kalau teruk sangat. Ataupun sedut sendiri hingus baby guna alat sedut jual di farmasi

Letak minyak telon,lps tu ambik sirih layu kan sikit suam2 tekap dekat dada BBY..in sya Allah kuar lendir tu....Cuba la

Sapu krim bayi ibu .. sis boleh pm wsp sy klau brminat nk cuba 01139107481 in shaa Allah sembuh nnti sis

Saya guna herbal cream & mayyababy... Kahak & lendir kuar sama taik.. (maybe baby telan)

4y ago

Haah klu guna mayyabbycream mmg kkuar at tahi ek?

Sis try youtube cara tepok kahak baby