Berat naik

Hai ibu2.. nk tny.. sy skrg 36w.. berat kerap naik.. bole sy tau kalau kerap sgt naik ape akan jd.. sy first mom.. jd xtw sgt.. akan effect pd baby ke? Berat baby sy skrg 2.347 #firstbaby #seriusnanya

8 Balas

dr n nurses tkut kita dpt pre-eclampsia .. kalau naik mendadak bahaya sgt.. tkut bp tggi bahaya pada ibu n bayi boleh lahir premature.. jadinya kita kena kawal pemakanan n exercise skit2 tau sis, msa awal2 dlu nurse ad trangkan kan brapa kena naik dlm smggu.. mcm saya 200gm je smggu so dua minggu until next checkup boleh naik 400gm sahaja. sebab saya dh overweight mcm tuu..