Berat naik

Hai ibu2.. nk tny.. sy skrg 36w.. berat kerap naik.. bole sy tau kalau kerap sgt naik ape akan jd.. sy first mom.. jd xtw sgt.. akan effect pd baby ke? Berat baby sy skrg 2.347 #firstbaby #seriusnanya

8 Balas

kalau misi kat kd sy ni dh bg tahu klu berat naik bnyk takut dapat darah tinggi mengejut...bahayakan ibu n baby..

1y ago

Betul.. preeklamsia nama dia. Darah tinggi ketika hujung kehamilan.. Biasa nurse akan tengok 3 benda.. kencing kotor , berat naik lebih 0.5kg seminggu dan edema.