perlu hebahkan atau tidak

hai ibu ibu dan bakal ibu sy ada 1kemusykilan.. sy nk tanya sekiranya kita baru dapat tahu pregnant wktu bulan petama dan kedua takpe ke kita hebahkan berita kehamilan tersebut pada keluarga serta kenalan yang terdekat..sebabnya kandungan masih baru.. kadang risau dalam kalangan org yg rapat dengan kita ada rasa kurang senang atas berita tersebut dan mgkin boleh sebabkan kita keguguran atau sebaliknya..

54 Balas

mcm sy dulu sy rahsiakan dri org sekeliling termasuk keluarga belah suami sy. cuma keluarga sy je sy bgtau. tapi bila adik beradik suami sy buat keputusan suruh sy jaga mak mereka yg uzur terus sy bincang dgn suami utk bgtahu yg sy pregnant. sbb sy tak larat nk hadap alahan dgn jaga org tua. kalau sy jaga mil, sy kena mandikan dia, urut badan dia, masakkan utk dia dan pakaikan dia pampers. belum lagi nk kena hadap mil yg cerewet bab mkn. bg sy cukup kita inform dekat keluarga terdekat je dulu. yg lain cukup 5 bulan keatas nk bgtahu pun xde mslh.

2y ago

ehh . suka hati je nk suruh menantu mengasuh mak kandung depa.. suami pun takdak hak nk paksa awk jaga K. biar depa jaga sendri sis, masa kecik elok ja mak depa tatang depa sampai besaq. mak pun ada perasaan malu bila bukan ank kandung dia yg basuh kencing berak dia..