perlu hebahkan atau tidak

hai ibu ibu dan bakal ibu sy ada 1kemusykilan.. sy nk tanya sekiranya kita baru dapat tahu pregnant wktu bulan petama dan kedua takpe ke kita hebahkan berita kehamilan tersebut pada keluarga serta kenalan yang terdekat..sebabnya kandungan masih baru.. kadang risau dalam kalangan org yg rapat dengan kita ada rasa kurang senang atas berita tersebut dan mgkin boleh sebabkan kita keguguran atau sebaliknya..

54 Balas

ni pglmn sy.. sy dah 2 kali gugur sblm ni.. tiap kali announce kat husband punya beria siap beli belon kek ucapan .. husbnd but surprise sbb happy sgt.. bgtau semua org.. bila skrg kandungan ke 3.. kami chill2 je.. lpas bgtau husbnd , husbnd kta kali ni kita relax je.. xde sambut apa2.. buat stori ke even bgtau sibling pun x .. bgtau mak ayah pun masa masuk 12 weeks bru bgtau.. start bgtau boss dgn collegue abb nk start pakai bju maternity ke tmpt keje.. alhamdulillah skrg dah nk masuk 6 bulan.. ntah la sy rasa mcm ada kne mngena semua ni sedikit sbyk.. so nasihat sy rahsiakan dulu.. even kalau puan cari maksud janin pun adalah benda rahsia yg tersembunyi.. so better bg baby besar sikit baru bgtau ❤️❤️