perlu hebahkan atau tidak

hai ibu ibu dan bakal ibu sy ada 1kemusykilan.. sy nk tanya sekiranya kita baru dapat tahu pregnant wktu bulan petama dan kedua takpe ke kita hebahkan berita kehamilan tersebut pada keluarga serta kenalan yang terdekat..sebabnya kandungan masih baru.. kadang risau dalam kalangan org yg rapat dengan kita ada rasa kurang senang atas berita tersebut dan mgkin boleh sebabkan kita keguguran atau sebaliknya..

54 Balas

Pendapat saya.. utk awal kehamilan ni.. rahsiakan dulu.. inform pd org-2 yg perlu ja. contoh mcm bos n ofis mate yg rapat ( in case alahan teruk nanti, effect kerja or kita kerap cuti).. parents, dan sapa-2 yg terlibat ja. Betul sia.. x semua org happy bila kita dapat nikmat lebih dr mereka. Ada sesetengah org tu plak ada "AIN" ada hasad. Rambut ja sama hitam.. Kena berwaspada sis.. Moga Allah lindungi kita semua.

2y ago

setuju yg ni .. Penyakit Ain ramai