perlu hebahkan atau tidak

hai ibu ibu dan bakal ibu sy ada 1kemusykilan.. sy nk tanya sekiranya kita baru dapat tahu pregnant wktu bulan petama dan kedua takpe ke kita hebahkan berita kehamilan tersebut pada keluarga serta kenalan yang terdekat..sebabnya kandungan masih baru.. kadang risau dalam kalangan org yg rapat dengan kita ada rasa kurang senang atas berita tersebut dan mgkin boleh sebabkan kita keguguran atau sebaliknya..

54 Balas

mcm saya anak ptama dluu hanya family je tau, kwn2 smue xtau sbb xpost memana , then anak dh setahun bru post pasal anak, then smue tkejut ad je yg terasa hati, anak kdua plak mcm tu, then tiba2 smue kata ehh anak ke anak sdara tu, smue tkejut dh ad dua org anak, sbb mls nk post, busy sjak sjak ad anak nih, hahahhaha, malas nk share , bila dh start yg satu then yg kdua jadi mlas post and bgtau , sbb dh kita try buat kt anak ptma kn, heheheh, xtaulaa sy psal yg bila hebah anak gugur tu, ad jgk sy tgk kbykn kwn dia bru jee pregnt then dia share, then lama kmudia dia post gugur plak, ddk ward, sbb kguguran.. xtaulaaa kbykn byk tgk kwn mcm tu,ksian pun ad, tp sy xda laa fkr. mcm tu, bila pregnant sbb busy kn urukm ank, xdan nk share berita gmbra dgn org