Luka bersalin belum sembuh.

Hai, harini saya pantang hari ke 40. Kenapa luka saya still sakit ya dekat bawah tu? Bila ddk bersila kena ddk menyenget baru ok. Btw, luka saya sebelum ni memang ada gapping n kulit luar tu memang tak cantum. Saya snap pakai camera nampak ada merah2 pula mcm luka baru 😭 ada ke yg pernah alami mcm saya? Please jawab.#bantujawab #SeriusTanya

1 Balas

tolonglah selagimana jahitan dibawah tu belum baik sepenuhnya jangan pernah duduk bersila. allah, sakitnya sis. jalan pun kena slow motion jer and takboleh buat kerja berat² juga tu. org kata nak crpat baik luka makan buah oren banyak² & saya pun dulu kerapkan makan buah oren juga, alhamdulillah all is well. lepastu semasa sapu ubat kuning dekat tempat jahit tu, kena bagi bebetul kering, barulah kita pakai panties(lepas sapu ubat kuning, saya akan talakan kepala kipas dekat kawasan luka tu supaya cepat kering)