Alahan mengandung

Hai assalamualaikum skrg saya 8weeks mengalami alahan yang teruk sampai tak boleh bangun. Tak larat dan hanya terbaring je sebab sakit kepala pening kepala senak perut loya dan mual yang keterlaluan. Ubat dari klinik (swasta dan juga kerajaan) tak ada yang serasi. Berat dah turun se KG dan dah drip air sebab dehydrated. Makin kerap muntah awal pagi 3am 4am macamtu. Tak laratnya rasa😭😭 menggigil pun ada macam tak sedap badan. Selera makan semua jgn ckp mmg drop habis. #pleasehelp bantu saya ya. Thank you

Alahan mengandungGIF
38 Balas

sy start pregnant sampai skrg 12weeks masih sama pening, cepat penat, selera makan drop giler..tp paksa mkn jgk apa yg blh telan utk baby..asam pun sy mkn janji lidah ada rasa..sis cuba mkn makanan yg sis suka mkn..kena kuat demi baby

2y ago

Terpaksa kuat tapi tak larat sangat 😭😭 doakan saya mampu lalui yaa terima kasih❤️

Awak cuba amal saffron letak dalam air suam then minum. Saya amal & saya punya tidur ok sikit lps amal. And dehyrated tu dah ok. Kulit tak kering. Kalau mcm time saya rasa time tu akan muntah, saya tgu time ok sikit, saya minum sikit2 aje.

2y ago

Yeke. Dia bantu rasa senak dan mual juga tak?

Sama la Kita masa mula2 saya demam on off sampai tak boleh makan , makan tak lalu muntah ... pastu kena jgk makan walau sikit jgn biar perut kosong ....now dah 9week++ baru Okey sikit cuma sakit kepala Dan nak loya kadang2 Sahaja

2y ago

Oh yeke sis saya tak sampai demam cumanya kadang tak sedap badan mcm baru start nak demam gigil cmtu. Harapnya alahan saya pun boleh stop dan tak lama🥺

sabar ye sis, saya setiap kali pregnant mcm sis la, saya alahan sampai bersalin, penat, lemah badan, keras perut, sakit badan, berat badan drop...kena hadap semua tu, insyaAllah sis kuat, bby sihat...keep fighting!

2y ago

Risau nya kalau alahan sampai bersalin😭 insyallah amin doakan saya sis terima kasihh❤️

Hi.. samalah, alhamdulillah saya dapat wfh, tapi buat kerja atas katil, Allah je tahu struggle macam mana.. takde selera langsung and alah pada bau.. stay strong okay... may He ease everything for us 😭💪🏼

2y ago

Rezeki dapat wfh. Alhamdulillah. Saya terpaksa berhenti kerja awal tak dapat kerja lagi. Doakan yaaa amin amin ya rabbal alamin😭

Saya pun alahan teruk hari tu masa trimester pertama sampai hilang 4kg. Lepas tu sy try makan Veloxin untuk tahan muntah. Alhamdulillah ubat tu paling berkesan so far. Ubat doc bg smua tak jalan 🤣

kena try and error klo btl2 x larat gi hosp or klinik ade ubat tahabn muntah dokt berikan.. jom sya ade jmpe group wasap sembang psl ank pregnant and lain2.. https://chat.whatsapp.com/KZ6Cu60vwPE1K6jcnD9VH4

2y ago

Thank youuuu

sama la saya masuk minggu ke7 alahan teruk, mampu mkn oat dan buah saja, lepas masuk trimester ke2 Alhamdulillah hilang, sabar ya sis nanti hilang tu, jd ibu mmg perlu pengorbanan

2y ago

ada jg yg mcm tu, tp jgn risau nti hilang tu sabar ja ya

sabar okay mommy. saya pun masa awal pregnant alahan teruk sangat sampai masuk 4 bulan. keluar masuk hospital sampai 4 kali 💪🏻 you can do it okay, kuat demi baby ❤️

didik diri redha, sabar dan syukur dgn ujian kehamilan. Teruskan bedrest, minta suami suapkan, makan berteman. Elakkan dgn apa yg awak alah. kuatkan semangat, ya!

2y ago

🌻