luahan hati

hai assalamualaikum ibu2 yg baik prihatin..sy nk luah ..ingt x sy prnh tnye sbb bleeding n cek kntung kosong..khamis 26/1 kantung da klua..n jmaat pg sy start berpntang tp terkilan..lynan mertua pd sy mngkn dia ingt gugur ni mcm xd pape ..ingt first ggr dlu dia blh ckp xd pape..sdgkn yg lain smua bg kata smgt..gugur kli ni pun pg2 sy da kne bngun buat air sdri dgn keadaan bhgian bwh pedih sbb kne selok bnyk kli..pg2 sy da grg aym dlm keadaan rse pening2 siapkn mknn utk ank2..suami bntu urus ank2 mndikn bsuh kain pg2 lg diorg da klua mkn kt lua..tghri pon msk lauk yg sy xblh mkn.mlh srh msk sdri sdg rse bdn n kple tintong..ingt sy wktu tghri ada la jgk msk lauk utk sy..hrpn sy mleset..hmm ntah lh mlm pon bgtu..mlh diorg blh mkn kfc..sudah ler pdas blh diorg ckp blhkn mkn..dlm hti ni rse..ya allah..jht ke aq klau aq doakn karma tu blik pd ank dia lg dua org perem puan tu..+-7 thn sy ddk dgn fil..rse dlm hti ni allah je thu..kdg banding2 blh tu blh ni..sdgkn dia sdri xdudk sbumbg dgn mertua ..ddk sbuln dgn 7 thn bezanya nya nk bnding..sme ke rse tu..sy snggup korban kerjaya sy dmi jga ank cucu diorg.tp sy ni diorg anggp berguna ble ada mjlis ..ble diorg xd kt rmh...rmh sy yg dibina pon baru sekerat jln..bkn diteruskn..sdgkn blh bercuti tp orojek rmh sy terbgkalai..nk urus sdri simpnn suami dipegng oleh fil n mil sbb diorg ada syrkt sdri.ntah ble siapnya..ank2 da sebok ble rmh nk siap..da dkt 3 thn tbngkalai.sy hrp jka ada yg snasib sy..smga kte kuat..n sy mahukn kata smgt dr smua..smga kalian n bby sht2 shja..sy xmmpu nk luah pd fmly sbb xnk jtuhkn aib suami..kdg sy cmburu dgn org lain tp sy kuatkn hti sbr..sy bnyk diamkn diri..hnya snyumn plsu sbb hti dan perwatakkn da xseiring ...hti kosong...mohon doakn sy kuat ye..terima kasih..love smua mommy dlm ni..smga dlm lindungn dan rhmat allah..terpelihara dr sgla pkra yg buruk dilncarkn rzki..dpermudahkn urusan..sy skrg hdup tawakal kpd allah

1 Balas

Allahu kesiannya awak. Semoga awak sentiasa diberi ketabahan. Suami awak tak jaga awak ke or pertahankan nasib awak? Sepatutnya janganlah tinggal di rumah fil lelama. Hmmm. Saya tak boleh cakap banyak sebab saya pun baru kahwin, rumah sendiri dlm progress juga. Saya doakan nasib awak terbela. Aminnn

1y ago

Hmmm dia sepatutnya fikir tanggungjawab sediakan tempat tinggal utk awak juga. Itu tanggungjawab dia, bukan kira taat dkt mak ayah dia. Hmmm