PERIOD TAK TERATUR

Hai, ada tak mommy yang period tak teratur but dah pregnant? Actually dlu period sy sebulan or 2 bulan sekali then slpas daripd tu period sy every month datang cuma masih tidak teratur perjalanan darah. Kdg awal dan kdg lambat dtg I mean tak normal mcm org lain yg boleh check kesuburan dia. Sy cuma nk tahu if kita tak dtg period dalam 1 - 2 week then check upt negatif adakah ad tanda kehamilan? Actually perut ad jugk sakit mnyucuk then kerap kencing tapi risau la sb I tak confident huwarrrkkkkk 🥺😭

7 Balas

Saya jenis period x tratur juga sis . Zaman skolah dulu setahun 3/4 kali je datang . Susah hati jugak . Saya pegi cek untuk pcos , cyst , fibrois semua takda . Rahim saya okay je . Doc cakap mungkin hormon kita . Syaa jenis badan besar . Lepas kawin pon sama jugak mcm tu setahun 3/4 kali ja mai . Hari subur pon x jmpa . Test opk pon x jmpa 😂 bersama pon ikut dan je . Sebab susah sngat nak ada tnda2 dtg period tu . Tapi bila ada bulan yg dtg period tu mmg btul2 focus lpas hbis period tu trus usaha brsama . Ada la jugak bulan2 yg x brjaya . Tapi skrnag Alhamdulillah dah lekat . Skrnag dh 25week . Tu pon saya taktau masa awal2 mngndung tu . Baby dh masuk 4 bulan baru dpt rasa badan jadi lain mcm demam2 seram sejuk . Sakit dada . Pegi hspital nk cek demam tu tpi depa amik air kncing plak sbb dah kawin depa kata kena cek urine jugak takut ada skit apa2 , rupanya dh pregnant 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 😂 jenuh la . Saya mmg sangat2 susah nk jmpa waktu subur n nk jmpa period ni . Kdang2 lama period datang smpai sbulan . Pegi cek doc ckp bnda yg sama . Hormon sya x stabil . Minum air bnyak2 . Buat snaman smua la yg tu je doc pesan .

Saya punya period dtg 3 ke 4 kali je setahun. Ttc almost 2 thn. klau cek opk tu susah betul nk jumpa waktu subur. Penah x jumpa langsung n penah cd40 baru nk ada ovulation. Check ke lppkn Dr ckp sy pya telur susah atau lambat nak matang. Baru plan nk buat rawatan kesuburan. Tup2 lekat walaupun belum sempat lg nk buat ape2 rawatan kesuburan tu. itu pon sy x sedar. minggu ke 8 baru sy tergerak hati nak buat upt test. Dah terang dah 2 line waktu tu.

Saya mmg dari dlu 2 bulan skali period. Saya takleh agak bila akan next period sbab mmg tak teratur. Alhamdulillah skrng pregnant, sblum ni pun prnah pregnant tp gugur. Cara nak tau bila waktu subur adalah dngan guna opk check hari2 tengo bila subur. Kalau period jenis x tratur nak agak2 subur tu bila mmg takleh la.

12mo ago

ouh okey thank sis . sy guna juga opk test tu huhu penuh kesabaran juga setiap kali guna nk mncul 2 line

saya mcm sis,x teratur..sampaikan kitaran haid tu 60 lebih hari,kadang 50 lebih hari.,alhamdulillah kawin 4/3/23, hujung bulan april pragnent.,ada rsa cucuk2 mcm sis juga🤲🏻InsyaAllah

sy setahun 2 kali ja period.. n check pakar sy pcos kiri kanan kilang... alhamdulillah 2 sd anak..

Normal. Perubahan hormone. Kalau risau pergi jumpa pakar ya sis

Bagi yg haid tak teratur, baik buat pemeriksaan dgn doktor