baby food 9mths ++

My daughter is hard to eat. She only eat steamed tofu so much. Is it ok for her. Need your advise please.

14 Balas

Mommy boleh cuba makan depan anak dan ubah kedudukan dia makan. Biasanya kalau kita makan, anak akan ada rasa nak makan sekali. Same goes to my daughter. Boleh bg makan sikit2 tapi kerap. Kalau sebelum ni dia makan dalam baby chair, cuba dudukkan dia kat bawah pulak. Nak tumbuh gigi pun salah satu punca baby taknak makan. Kerapkan bagi dia makanan teething yg sesuai. Bg yg sejuk2 untuk dia gigit pun okay, nnt dia rasa selesa 😊👍🏻

2y ago

Saya pon buat mcm tu sekali...mmg dia jealous habis..saya bagi bubur..kena tambah 2 kali sbb x cukup 🤣