Sakitnya Induce

Dalam family, sedara mara takda pengalaman baby meninggal dalam kandungan. So takda pengalaman pun. 22/9/19 admit hosp, tapi dr just scan dulu untuk double confirm. 23/9/19 baru induce cervagem at 7am. Kena tunggu 3jam untuk pemantauan. Setiap after 3h, masuk lagi ubat. Kot rasa contraction nak bersalin tu. First induce tu, rasa sakit laa jugak sebab dr cari jalan untuk masukkan ubat. Tapi after 3h, still takda rasa pape. At 10am, induce for 2nd cervagem. Masa ni ya Allah, Allah saje yang tahu sakitnya tu macam mana. Sumpah sakit! Trauma rasanya. Tapi kena kuatkan diri, beranikan diri. Tunggu lagi 3h, untuk masukkan 3rd cervagem. Sampailah kena masukkan cervagem yang ke 5. Sebab max kena 5supp. Then discharge, tunggu 1/10/19 untuk warded balik ? Ni kat rumah, masih takda tanda contraction pun. Ya Allah permudahkanlah urusanku ya Allah. Aku dah redha yang anak aku kandungkan ni anak syurga ? Aku takut dengan kesakitan tu.

27 Balas

Semoga Allah permudahkan segala urusan sis. 😭 Doctor bgtau sy kemungkinan untuk baby sy meninggal dlm kandungan atau selepas dilahirkan sbb baby ada masalah. Skrg dah 29 minggu sy nervous sgt tak tau apa nk expect.

5y ago

Ya allah puan sedih saya baca.. saya harap sangat puan tabah dari segi mental dan fizikal dan banyakkan berdoa untuk baby syurga puan ya. Minta maaf bertanya soalan sensitive