Apa yang puan rasa perubahan pada badan yang menyebabkan puan nak cek UPT ?

Cuba share sikit apa perubahan mommies2 sekalian sebelum check UPT ianya +ve? Dan apa langkah mommies seterusnya? Mari share bersama. Mana tahu boleh terjawab serba sikit persoalan utk mommies yg tgh runsing jugak tu 🫰🏼

76 Balas

haid normal..setiap bulan dtg.tapi dari sblm preggy anak 1st,kalau kdg² haid lewat saya kena tunggu sampai lewat hampir 2mggu,baru boleh check upt..2-3x juga kena haid lewat dah 10hari..konon hari ke 11 nak check..tp hari ke 12 dah period😅 jadi kalini,tunggu period lewat lebih 12hari..ditambah pulak dah dtg loya & mual.lapar sentiasa.hilang selera makan.sy dah yakin juga sy prggy..tp tetap juga buat test..naik double line.. Alhamdulillah..kalau ikutkan ni anak ke 3..tp yg ke 2 bukan rezeki..ank 1st pn mmg dah nak masuk 3y..jadi mmg menunggu kehadiran ahli baru..doakan kandungan kalini sihat sentiasa sampai la selamat melahirkan.🥳