36weeks

Confius nk Tanya pendapat berkenaan epidural sepatut ye perlu amik atau tak?ada tak kt sini yg penah amik sewaktu bersalin

19 Balas

Sy overdue. Ada gdm on diet control. Masa kt LR bukaan dah 4 cm. Doc pecahkn ketuban and anak da berak dlm perut. Plus doc on drip air. Contraction kuat sgt. Sy amek epidural. Tak tahan. Lgpun dia offer sy 2 benda je. Epidural n yg cucuk kt punggung. Sy tak sure apa. 4 jam je dlm LR. Selamat bersalin. Itu pun meneran bersungguh2. Doc mention heart beat baby da drop. Taknak pergi OT.