36weeks

Confius nk Tanya pendapat berkenaan epidural sepatut ye perlu amik atau tak?ada tak kt sini yg penah amik sewaktu bersalin

19 Balas

Kalau bersalin normal lebih baik jangan ambil epidural. Kesan dari injection tu akan rasa lepas bersalin. Bersalin memang sakit. Itulah nikmat Allah bagi utk ibu2 yg nak beranak. Sebabkan rasa takut sakit masa bersalin tapi terpaksa rasa sakit selepas bersalin.

5y ago

Btl tu awk.. Sblm induce utk kuatkan rasa bersalin lg sedap rasa sakit yg original.. Skali masuk induce. Azab nya brkali ganda sakitnya. Mmg ptt pun kena bg epidural.. Haha.. Seronok dpt sakit yg mmg ori.. Dr sakit dibuat melalui ubat..