pernah x dpat kncing manis awal² mgndung,mcm sy skrg dh sgkut kncing manis..,rsiko ke..

byk bulan lg kna hadap😄

1 Balas

Normal sis.. Stiap pglmn anak akan berbeza... Klu kencing mnis, kena gdm on diet iaitu jaga pemakanan. Nnt sis akan ad appt dgn dietation, kena bt bsp 2mggu sekali utk cntrol gula dlm tbuh.. So far klu smua pen biru. Msh ok.

3y ago

skrg dh kena mkn metformin & on insulin dh,😌😄..tp alhamdulillah biar smpai bersalin gula dlm drah ok dan ank pn sihat