Tidur malam

Budak kalau dalam fasa nak tumbuh gigi memang malam2 tak boleh tidur nyenyak ke? Anak saya 1y 7mths baru dlm fasa tumbuh gigi. Skrg gigi baru ada 6 batang. Tak lama lagi nak tumbuh bawah pulak. Tp tidur malam asyik tak nyenyak. Sikit2 terjaga nangis2. Lps tu nak mengempeng je. 3-4 bulan lps tak mcm ni. Atau sebenarnya ada sebab lain ? Ada tips tak nak bg anak tidur nyenyak waktu malam.

1 Balas

Haah sis. Dia sakit and tak selesa. Kalau anak saya, saya kasi puting. Sis baca ni https://my.theasianparent.com/cara-rawat-bayi-tumbuh-gigi/?utm_source=search&utm_medium=app