penyakit kuning

boleh sesapa share pengalaman anak kena penyakit kuning. kini anak saya kena kuning, makin hari makin naik bacaan dia. harini hari ke ke 5, bacaan dah 280++

21 Balas

sy anak prolonged jaundice 1 bulan lebih jugalah smpai last cek 66.1 alhamdulillah..umur 3 hari dah detect kuning kat kkia bacaan 205..kena tahan wad kanak2 1 malam pakai lampu biru still xturun juga malah naik ke 236..pegi klinik kesihatan presint 9 kat putrajaya,doc cek still 236,esok nya repeat balik naik lg pegi 258..isnin cek lg baru turun ke 190..dlm masa sebulan lebih la ulang alik tp selang seli hari la...smpai kena detect tyroid bagai smpai last tu check kat hosp putrajaya(yg ni last bacaan 66.1-means kuning dah hilang dan bacaan tyroid normal) dlm nak hilangkan kuning dia tu mcm2 sy buat,minum ribena,minum susu lazz kambing,minum cincau,makan betik,lobak merah just utk bnykkan susu badan utk anak menyusu dgn lebih kerap ..n yg paling mmbantu utk turunkan kuning anak sy ialah mandian herba khas utk kuning baby suami beli kat kedai cina jual ubat..mmg sgt2 mmbantu selain full bf anak siang malam..alhamdulillah lepas juga episod tu kesian anak sy time tu berat turun naik..skg ni dah masuk 3 bulan berat dah 6 kg lebih dah alhamdulillah n susu badan pun inshaAllah mncukupi utk anak sy..ini pengalaman sy harap bole mmbantu para mummy2 di luar sana..😁😁