penyakit kuning

boleh sesapa share pengalaman anak kena penyakit kuning. kini anak saya kena kuning, makin hari makin naik bacaan dia. harini hari ke ke 5, bacaan dah 280++

21 Balas

Kena kerap susukan baby sis. Macam anak saya, dia prolonged Jaundice. Sebab saya sendiri pun darah O. Saya baru tahu yg orang yg berdarah O possibility anak kena kuning lagi tinggi, nurse yg bagitahu sama lepas bersalin. Jadi macam2 tips saya buat sebab tak tahan tengok dia, setiap hari kena cucuk. Kiri kanan tangan dah biru kesan cucuk. Dekat tumit kaki pun, ada kesan cucuk. Tapi saya syorkan sis, kerapkan susukan baby je.