Jenis Jantina

Boleh saya bertanya berapa weeks kita boleh check jenis jantina kita? And adakah kita perlu gi scan dekat klinik swasta? Scan macam mana yang boleh nampak jenis jantina? Atau kita perlu untuk next checkup kita nanti?

5 Balas

saya buat kat sonobee masa 17w5d last week.. pilih buat gender scan. gender nampak jelas sebab baby tak kepit pun.. hihi. saja excited buat sbb duk tengok IG dr muszhaphar sheikh buat gender scan masa 18 weeks 😅😂 nanti next month, plan nak buat detail scan pula dgn 5D sekali

1y ago

Ouhh baik² thank youu info.. sebab saya dah 18weeks tu tanyaa perut taknampak besar lagi takot masih taknampak jantina tu yang tanya kebiasaan berapa weeks?

Ada klinik ambil seawal 16w. Klu awal2 boleh pilih growth scan / gender scan. Akan nmpk jika baby bg kerjasama. Saya pgi waktu 18w dan buat gender scan, terus nampak aje sbb baby tk tutup 😁

17weeks ke atas dah boleh scan dah. Buat growth scan je. Tapi kalau nak lagi jelas, boleh tunggu lama sikit 20-25weeks, buat detail scan 5D. Yang tu memang jelas la

1y ago

Thank you for youu

gender scan bleh dlm 18 weeks. klu nk ada budget bleh tunggu detail scan/5d dlm 22-23weeks. lgi jelas Dan bleh check lain2 jgk

1y ago

klu klinik swasta kt tempat sy ni scan gender rm50 , detail scan rm150 , detail scan+5d rm230. kbnyakan clinic lebih atau kurang harga ni sy tgk

nak jelas kt swasta la. kalau kt kk , tak berapa jelas sgt . n dlm 16w++ bole tgok da kalau baby bagi kerjasama.