I'm confused.. #firstbby

Bismillahirrahmanirrahim.. kalau ikut tarikh pengiraan last period da 4weeks . But saya blm pergi klinik lg. Ada yg ckp tunggu smpai 8weeks trus boleh nmpk kantung & bkk buku pink. I'm confused anyone pls help?? Kena check dkt klinik terus or tk perlu ya? Or kena tunggu dlu??? #anyonepleasehelp yg ada pengalaman pls kongsi bersama ye.. #seriusnanya #ingintahu 🥰

I'm confused.. #firstbby
1 Balas

Tahniah puan 💐 Jika awak ibu hamil yg berisiko; ada spotting/ penyakit kronik / umur 35 tahun ke atas, better buat pengesahan awal kehamilan di klinik. Mcm saya ada 2 ciri risiko tu, saya ke klinik swasta terus. Then klinik swasta advised saya buka pink cpt sbb sy kategori ibu hamil berisiko. Sblm hamil, mmg saya bnyk membaca dan tonton video tentang kehamilan dan penjagaan anak. Jd dengan bacaan dan tontonan tu, Allah tunjuk jln utk sy buat keputusan ke klinik terus. Tak perlu nk beli upt digital sbb baik sy byr fees klinik RM60++ siap consult doc dan scan. bajet kena lh ambil kira .. 😁🥰

3y ago

okay, baik puan.. terima kasih 🥰