cucuk depo tapi kenapa perut buncit macam mengandung

bila check takde . masalahnya pinggang asyik sakit . perut buncit ni nak tunduk ke apa mesti sakit . anak dah 9bulan perut still tak kempis lagi hm . help , risau je hn#ingintahu #bantusharing #bantubagipendapat #seriusnanya

2 Balas

Bukan kesan sampingan ke? Masa saya cucuk depo, Perut saya memang buncit gila for no reason. Padahal takde la makan sangat. Pipi naik apa semua and sakit pinggang. Rambut gugur gila. Sejak saya stop depo (saya depo sekali je), 6 months affer that dapat period. Baru okay. Tak buncit, tak gemuk. Sekarang saya merancang guna stokin je.

Pemakanan dan senaman macamana? Amalkan pemakanan dan gaya hidup sihat ye. Insya Allah perut ok. Pemakanan suku-suku separuh yg KKM anjurkan pun ok dah. Minum air kosong secukupnya. Kurangkan atau no gula dan makanan bertepung dulu. Brisk walking pun dah memadai 3 ke 4 seminggu.