BERPANTANG

BERPANTANG Hai ibu2.. Sy dalam dilema memikirkan situasi untuk berpantang nanti.. sy dan suami pjj. dan sy sendiri berkerja di kawasan bandar jauh dari mak n ayah. Sy sedang fikir jalan terbaik utk sy berpantang anak pertama nanti. Jika sy balik kg berpantang, sy risau akan jadi stress sebb mak sgt2 sibuk setiap kali sy balik. sy la org g akan jdi assistant nya, byk kerja sehingga malam, jadi driver mak. makan minm tak teratur tiap kali balik kg. walaupun dim tempoh mengandung ni, i balik ke rumah sewa dari kg pun dah malam, kadang pukul 9 malam baru smpi rumah sewa. mak ix ada pun nak suruh i cepat2 balik rumah sewa sebb risau i mengandung ke apa x ada. nak balik ke tempat kerja suami, tapi dia menyewa dgn kwan2. mmg tak sesuai utk i berpantang kat rumah sewa dia. suami i cikgu, cuti cikgu ni pula payah X mcm jawatan lain. i sedang berpikir utk pantang kat rumah sewa sendiri sahaja, tapa ada suami dan siapa2.. i plan nak hire cl utk jaga sy semasa berpantang. tapi i tak tahu ini jalan g terbaik atau tak.. ada sesiapa boleh bagi nasihat 🤧

20 Balas

1st.. bincang dgn suami.. tu tanggungjawab utama dia.. 2nd.. if ada budget utk hired CL sila kan.. jgn pantang sorg2 bahaya sbb 1st timer.. 3rd.. make sure husband dapat cuti seminggu atau 2 minggu utk pantau awak.. 4th.. kalau ada lebih budget duduk confinement care lebih mudah..