Ujian pantang 😭

Baru berapa hari bersalin.. sekarang tgh pantang hari ke 6.. mlm smlm lepas menyusukan anak dapat ws dari boss.. terkedu baca.. boss minta maaf dan terpaksa berhentikan perkhidmatan saya sebagai staff dia..alasan sbb tkde backup dan cuti pantang terlalu lama 2bulan.. pandang muka anak dan suami rasa nak nangis terfikir mcm mana nk survive leps ni macam mana nk tlg suami survive dgn nk hantar anak ke pengasuh lagi.. allahu.. retak segalanya.. walaupun ada pampasan tapi rasa tu tk dpt dikata.. kejut suami tunjuk ws boss suami pun terkedu.. suami ckp " tkpe in shaa Allah ada rezeki kt tmpt lain, tkpe sabar okay" terus keluar air mata..semoga lepasni ada rezeki anak.. dapat tempat yg lebih baik dari yg sebelum ini 😞

22 Balas

please please please report or rujuk dgn pejabat buruh. tak fair ye bagi awk short notice mcm tu dlm keadaan tgh cuti bersalin pulak tu. moga dipermudahkan semua urusan sis. InsyaAllah ada rezeki lain yg berlipat ganda untuk anak sis dan keluarga sis ya. jgn stress2 masa pantang ni. rehat secukupnya dan fokus pd baby je. habis pantang nnt boleh job hunting kerja lain pulak.

2y ago

saya dh report.. tp mcm tkde tindakan je.. betul terasa aniaya sgt.. amin in shaaa Allah ❤️