Maaf ye nak tanya ,Wujud ke orng yg bunting pelanduk ni ,

Bagi pendapat ataupun pengalaman yg anda alami ? Darah yg alami tu mcm mane , spotting dan tiap hari ada ke? Ataupun memang mcm darah period , #ingintahu #bantusharing

6 Balas

takda istilah sedemikian dlm perubatan. kalau dia mengandung sampai selamat melahirkan & sepanjang mengandung ada darah mcm period tp baby sihat ok, tu namanya keajaiban lah kot (mcm kes baru2 ni). tp mmg bila dah berlaku persenyawaan, sepatutnya takkan ada darah2 tambahan ni. kalau berlaku, kena pantau samada darah penempelan/ancaman keguguran. sy ada jumpa sorang akak ni mcmni la. kerap sgt spotting & makan ubat kuat rahim. baby dia ok tp spotting tu pun masih ada. mungkin ada masalah lain yg doktor belum kenalpasti. wallahualam.

1y ago

betul tu. if ditengah kehamilan boleh jadi juga jangkitan kuman, kedudukan uri dekat bawah dn lain2 lg. harap tt jgn ambik mudah benda2 mcm ni. dptkn nasihat doctor dulu