Baby 6bulan

Baby sy ni bile mngantok. Die merengek, nk nangis.. tp bile sy nk tido kn die dlm buai die tk nk tido. Ronta2. Melalak mcm nk ape.. mengantok tp tk nk tido. Kalau ngntok tk nngis tk pe jgk. Ni nngis .. jdi sy pakse jugak die tdo.. tu pn mmg melalak mcm nk ape. Dlm 15mnt or 20mnt bru die tdo dah pnt menangis.. bby sy mmg jnis tk reti tdo sdri kt ats tilam wktu siang. Wktu malam je tdo tilam tu pn sy bg tetek smpai die btul2 tetido. . Ade tk kt sni same mcm bby sy #firstbaby #ingintahu

12 Balas

die bukan xnak tydo tuu sis tapi die menahan mata atau overtired tuu..bby saya pun gini jugaa peelny..Selalu kalau letak dalam buai,kalau die nangis2 saya terus angkat & pujuk sampai die da tenang baru letak balek dalam buai..Sis kena napkan bby dengan masa yang sama setiaphari supaya bby xngamuk..All the best ye sis