Stress baby meragam

Baby sy bru nk masuk 2 bulan..Sy tnggu ank nie dh 4tahun..Kdg ank sy meragam nk tidur @ lapar sy jd stress..Tmbh bila susu bdn kurang jd baby meragam..Kdg sy tertampar dia..? Sy kasar2 dgn dia..Tp bila baby dh tidur sy sedih sgt..?..Sy tkut sgt klau trkasar smpai jd apa2 kt ank..Sy pntang d kg,suami jauh,mak kerja,kdg sy uruskn ank sorang2, lapar nk msak mkan lg tp bla ank meragam jd geram..Sbb tue ke sy jd stress?

28 Balas

dulu wktu first baby mmg rasa sngat. tak cukup tido, risau, susu drop, lepas tu saya slalu bukak zikir fatimah, nk tido biar kan al baqarah pasang, buka laillah utk baby. kita tenang, baby akn tenang. time baby tido, cepat2 saya akn tido xkira masa sbb nk curi time, mula2 mmg xdapat rentak, rabak mata, mood pon rabak, sbb x cukup tido. susu drop semua lah. lps tu pelan2 membaca, cari ikhtiar, minum susu+kurma. kurma tu sentiasa ada mcm snacking, alhamdulillah slowly ok. jgn fikir bnda buruk2,bila terfikir ja terus zikir. kdg2 tgh pantang mmg badan, mental x kuat, kna alihkan. semoga segalanga dipermudahkan.