Stress baby meragam

Baby sy bru nk masuk 2 bulan..Sy tnggu ank nie dh 4tahun..Kdg ank sy meragam nk tidur @ lapar sy jd stress..Tmbh bila susu bdn kurang jd baby meragam..Kdg sy tertampar dia..? Sy kasar2 dgn dia..Tp bila baby dh tidur sy sedih sgt..?..Sy tkut sgt klau trkasar smpai jd apa2 kt ank..Sy pntang d kg,suami jauh,mak kerja,kdg sy uruskn ank sorang2, lapar nk msak mkan lg tp bla ank meragam jd geram..Sbb tue ke sy jd stress?

28 Balas

Saya faham sis. Saya pun masa berpantang punyalah tak cukup tidur sampai rasa tak boleh berfikir dgn waras. Anak saya jenis tak tidur nyenyak, asyik terjaga2. Pernah sekali nak dekat 20 jam (hampir seharian), anak tak tidur. Baby tidur kurang sejam lepas tu terbangun semula dan menangis. Terlelap lepas tu terbangun lagi. Serious mencabar sangat. Masa berpantang pula, suami saya nak saya berpantang di rumah mak dia. Lagi lah saya penat. Iyalah, berpantang di rumah mertua tak macam berpantang di rumah mak sendiri. Apa2 jadi, atau penat macam mana pun, saya buat sendiri. Segan nak minta tolong. Kita tak biasa dan tak rapat lagi dengan mak dia. Kahwin masa tu belum setahun lagi, baru 9 bulan. Rezeki lekat terus anak lepas kahwin. Pernah juga saya termarah anak saya suruh tidur, sebab penat sangat. Lepas tu pun, saya rasa bersalah. Semoga sis dipermudahkan urusan ye. Aamiin.🤲🏻