Stress baby meragam

Baby sy bru nk masuk 2 bulan..Sy tnggu ank nie dh 4tahun..Kdg ank sy meragam nk tidur @ lapar sy jd stress..Tmbh bila susu bdn kurang jd baby meragam..Kdg sy tertampar dia..? Sy kasar2 dgn dia..Tp bila baby dh tidur sy sedih sgt..?..Sy tkut sgt klau trkasar smpai jd apa2 kt ank..Sy pntang d kg,suami jauh,mak kerja,kdg sy uruskn ank sorang2, lapar nk msak mkan lg tp bla ank meragam jd geram..Sbb tue ke sy jd stress?

28 Balas

Aah la.. Faham situasi sis.. Sy lahirkan ank sulong umur 19. Susu tk byk.. Baby asek meragam tk ckup susu.. Nasib baik pantang rmh mak sendiri.. Mak dgn abah yg byk bantu tgk kn ank. Kdg sampai sy tk bgi susu ank langsung.. Byk hisap susu botol. Habis pantang trus dh tk bg susu badan. Susu dh tkde. Ank sy mengalami mslh ekzema dr baby sampai skrg dh 15thun. Dh mcm² mandian..krim tp tak baik². Kdg sy terpikir mungkin sbb tk bg susu badan ank sy mengalami mslh kulit tu.. Huhu