Stress baby meragam

Baby sy bru nk masuk 2 bulan..Sy tnggu ank nie dh 4tahun..Kdg ank sy meragam nk tidur @ lapar sy jd stress..Tmbh bila susu bdn kurang jd baby meragam..Kdg sy tertampar dia..? Sy kasar2 dgn dia..Tp bila baby dh tidur sy sedih sgt..?..Sy tkut sgt klau trkasar smpai jd apa2 kt ank..Sy pntang d kg,suami jauh,mak kerja,kdg sy uruskn ank sorang2, lapar nk msak mkan lg tp bla ank meragam jd geram..Sbb tue ke sy jd stress?

28 Balas

Saya masa anak 1st mmg tak pernah stress, terlalu excited lebih dan saya jadi terlalu berjaga2 sbb terlalu risaukan anak. Sekarang dah masuk 5 org stress dia boleh buat saya yg melalak nangis kalah anak 😅. It's ok sis semua org akan lalui perkara yg sama cuma kita dah jadi ibu mmg kena ubah dari cukup tido ke kurang tido, dari sempat makan jadi tak sempat makan. Semua tu pengalaman manis sbb ibu kita pun lalui perkara yg sama. Skrg saya mengandung anak ke 6, tak tahu la mcm mana nanti sbb semua dari 1st sampai 5th mmg jaga sendiri. Kita sama2 doa diberikan kekuatan dan kesabaran ye sis aamiin...

4y ago

My pleasure sis 😘😘 kita sama2 hebatkan