Stress baby meragam

Baby sy bru nk masuk 2 bulan..Sy tnggu ank nie dh 4tahun..Kdg ank sy meragam nk tidur @ lapar sy jd stress..Tmbh bila susu bdn kurang jd baby meragam..Kdg sy tertampar dia..? Sy kasar2 dgn dia..Tp bila baby dh tidur sy sedih sgt..?..Sy tkut sgt klau trkasar smpai jd apa2 kt ank..Sy pntang d kg,suami jauh,mak kerja,kdg sy uruskn ank sorang2, lapar nk msak mkan lg tp bla ank meragam jd geram..Sbb tue ke sy jd stress?

28 Balas

sabar ye puan.sebenarnya puan penat dan bile baby meragam puan jadi stress.bile 1st time jadi ibu nie,mmg kita x pengalaman nk handle situasi cmnie tmbah2 lg bile uruskn anak sorg2.ibu mane x sayang anak.bile dh marah2 timbul perasaan menyesal apabila menatap wajah anak ms tdo.punca susu drop nie sbb kita penat,stress,xcukup tdo.buat ms nie,puan bole ambil supplemen tmbahkn susu atau bg susu fm.klau tiba2 puan terasa nk marah anak,cuba try tarik nafas pjg2 dan hembus.ulang byk kali,dh reda ckit,renung muka anak.bykkn berdoa moga dipermudahkn segalanya.

4y ago

Tq sis for tips..🤗