Stress baby meragam

Baby sy bru nk masuk 2 bulan..Sy tnggu ank nie dh 4tahun..Kdg ank sy meragam nk tidur @ lapar sy jd stress..Tmbh bila susu bdn kurang jd baby meragam..Kdg sy tertampar dia..? Sy kasar2 dgn dia..Tp bila baby dh tidur sy sedih sgt..?..Sy tkut sgt klau trkasar smpai jd apa2 kt ank..Sy pntang d kg,suami jauh,mak kerja,kdg sy uruskn ank sorang2, lapar nk msak mkan lg tp bla ank meragam jd geram..Sbb tue ke sy jd stress?

29 Balas

Semua org ada pengalaman bayi masing2 sis...masa sy anak 3 bln..pkol 12 smpai 3 pagi..hari2 nangis..nak kne dukung je..letak dia nangis..hari2 tau...gilir2 la kami dua laki bini...mmg x ckop tdo...lg 1 stress mmg kurangkan susu bdn...jd sis kne blaja kawal stress tu..

5y ago

Da okey da..ada ustaz tlg ubatkan...katanya kt mata anak ada setan suka main area jam tu...stat malam ustaz tu ubatkan smpai skrg mmg jarang la dia ngs malam da...jarang sgt2...alhamdulillah...skrg anak da 3y...

Sy pn alami tp sy x kasari bby.. sy mngis sndiri.. syukur hsbd ada tlg tenangkn bby n sy.. selalunya mlm hingga ke pg bby asik nak myusu saja smpi rasa kering da susu.. bg susu btol x nak. Smg kita kuat dn dpermudahkn urusan. Aamiin

Normal baby meragam. Kita sebagai ibu kena banyak bersabar. Kena tahan sikit. Minta tolong suami jagakan dan kita tidur rehat sekejap. Dah cukup rehat or me time, baru kita semangat nak jaga baby. Baby baru 2 bulan memang mencabar.

5y ago

Itu la kna bljr kuatkn lg diri..tiap kli solat msti doa dberi kekuatan..tq sis..🤗

allah.. sis br ank sorang.. sapa tertampr dah.. ank bru nk msk 2 bln dh stress.. bby xthu ape pn. ujian dri allah kn terima.. amnh tu.. jga lhh elok2.. sis dh ssh pyh ngdung ph bersalin. jgnlhh stres2 ..

5y ago

jangan samakan situasi diri sendiri dgn orang lain sis.. haih... lain org..lain ujian...lain laluan hidupnya... setengah org ramai yang membantu.. kuat semangat.. setengahnya tiada... semua kena buat sendiri...

sama la sy sis...dr dlm hari lagi baby sy dh kne lepuk...tpi xdela kuat.....sbb die asyik mnangis je....sy pnt sgt2....kdg2 sy pon mnangis sekali...huhu

ala.. jgn la tampar baby.. sian die.. ank meragam tu normal sis.. mgkn die lapar.. slalunye la.. klu x, ank xlah tetibe nk nangis..

5y ago

Sy pn xsngup nk tmpar tp kdg2 xdpt kawal emosi..

Bnyakkan bersabar.normal bb kecil mmg cmtu

5y ago

Yea tq sis 🤗

sabar yaa

Sabar...