cucu sy dh sebulan .masalah nya baby tudak buang air besar .ape yg perlu dilakukn?

Baby sebulan ..selalu menangis..bby tidak berak ..ape yg perlu dilakukn

4 Balas

Kalau baby minum susu badan sahaja, x berak 1-7 hari masih ok x pa. Janji perut x keras, x selalu muntah, blh kentut. Kalau lebih dr 7 hari kena pi jumpa dokter. Baby yg minum susu formula, 1 hari x berak konfirm kena risau. Itu baby nya sembelit.

Saye pun pernah mcm ni.. Last2 nenek sye suruh sye bagi bay minum air kelapa muda.. Dlm 1 oz.. Pagi skali.. Mlm skali.. Esok tu memg bnyk giler baby berak.. Yg sembelit pun smue keluar..

Susu formula ya?? Cuba tukar susu.. Kalau baby xberak maknanya susu yg dia minum tu xssuai

Bawa pi hospital. Supaya dokter pakar bagi arahan.