Baby mengempeng

Baby saya boy umur 4 bulan. Ibu ibu ada tips tak? Saya tak kesah kalau dia kuat menyusu setiap sejam tapi ni dia memang nak melekat je sentiasa. Saya direct breastfeed so kalau saya try cabut puting dari mulut dia, nanti dia terjaga then terus cari puting. Saya susah nak buat kerja lain. Tapi ni waktu siang je. Malam by pukul 8 lebih dia dah lena then mintak susu 3 jam sekali camtu. #pleasehelp

2 Balas

takmau baby melekat, pam susu bg botol time siang. bg dia kenyang betul then bg tidur. baby mengempeng kena paham dia bukannya minum sgt, so kadang xkenyang pun tu yg buat dia susah lena and mula la cari puting ibu buat mcm puting plastik 😂 anak sy mengempeng malam sampai pagi 🥹