Susu formula terbaik!

Baby saya baru 3 bulan lebih baby girl. Saya nak sulam susu formula sebab susu badan saya tak ckup nak kejar demand ank saya. Seblum ni dah cuba nan langkah 1, s26 dengan similac neosure tapi semua ada buat dia muntah susu. Ibu2 yang ada pengalaman tau tak susu apa yang ok untuk try yg tak muntah dan boleh gain weight? Jangan kecam saya first momz#firstmom #bantusharing #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

boleh cuba frisolac AR dulu. bila dah okay, baru tukar susu lain. sbb dia pekat sikit. ada lalu kt tiktok, anak dia minum susu ni sangat gebu ye. tp anak sy naik berat sikit je kalau susu tu pun tak okay, saya biasanya lepas susukan baby, angkat slow2 lepas tu dukung dia dlm 10-15minit walaupun dia dh burp. memenatkan sikit tp berkesan sbb baby sy dulu pun pernah lalui zaman muntah susu. untuk susu pula, lepas frisolac AR tu sy try anmumlac. berat naik 1kg++ sebulan. apa2 pun kena try and error

Hi, mommy. Boleh refer previous posting daripada sorang mommy ni. Latest post juga. Ramai mommies dah komen, beri cadangan dan tips dalam posting ni. https://community.theasianparent.com/q/ad-dh-bbrp-try-susu-tp-smua-x-padan-dgn-baby-dutch-baby-muntah-dupro-sembe/5051876?d=android&ct=q&share=true

sye first guna s26 anak kerap kembung . dr usia dia sebulan lebih skrg dah 3bulan guna Bebelac . alhamdulillah okay , ank2 buah sye 5 org pakai brand ni ..