Ruam di Muka

Baby sapa penuh ruam kat muka dia.. ruam susu rasa. habis kasar. saya letak kan minyak tropika kat dia.. bahagian badan lain bila letak minyak tu dia hilang tapi muka dan kepala dia tak surut2... makin kasar kulit dia.. ada tips tak nak elokkan kulit dia tu.. apa product yang mommy2 di luar sana pakai?

3 Balas

Ruam bby tu sis..sbb bby pnas..bpeluh... Klaw sy dlu sy letak air masak dlm mngkuk dgn buh bedk skett... Pstu tepek² kt muke ngn pale bby..wat cm bdk sejuk..bg rse sjuk skett muke bby tu.. Llme ruam pecah..kering.. Ngn sy2 tepek skali kt leher tngn..klaw cuaca terLalu pnas.. Sejuk jer rse...

4y ago

Tp pilih bedak yg sesuai dgn bby... Sbb sstengah bby xserasi letak bedak tepung kt muke..klaw ank sy ok jer... Xde alergie..