Jom kongsikan pengalaman first scan anda!

Ayah Ibu, apa perasaan anda apabila pertama kali nampak si comel di dalam perut? Pasti macam-macam perasaan ada kan? Takut, nervous, happy, excited semua la! Ada tak yang alami masalah semasa first scan? Jom kongsikan pengalaman anda dengan ahli TAP yang lain di sini!

Jom kongsikan pengalaman first scan anda!
10 Balas

Seronokk sangat first scan dulu on 10 weeks accompanied by my husband. Our baby is really active even the doctor pun excited 😆 My husband at that time tergamam sebab he still couldn't believe that we're actually pregnant. Aturan Allah tu cantik Alhamdulillah, and sekarang I baru enter third trimester. Semoga Allah permudahkan our baby's development until he's safely delivered insyaAllah Allahumma aamin 🤲🏻✨

Semestinya excited. Ngam² 20weeks saya dan suami pergi survey detail scan yang berdekatan dengan rumah. Doc amat peramah dan membantu. Bagi fully explain perkembangan baby. Masa scan tu baby kick pundi kencing mommy dia uish rasa tak tahan nak pergi kencing lepas tu 😂 time tu la suami dapat tengok baby bergerak kalau tak pegang perut dia taknak kick.

Scan kali pertama, blur. 😅 Suami lagi blur drpd saya dengan dia masih tak percaya upt +ve lagi. Bila nampak kantung dlm rahim, masya Allah tabarakaLlah.. syukur, terharu, tak nak teruja sebab perjalanan kehamilan baru lagi. Kita berusia, macam2 blh jadi. Teruskan syukur dan jaga diri elok2.

excited. suami excited lebih baru nampak dia berpusing dan lambai dia punya suka tu yaAllah kita jadi happy tengok. suami saya ada hyperactive so boleh bayangkan tak dekat tempat sono tu macam mana? meriah mcm openhouse 🤣 moga bayi² kita sihat sihat ye

Excited tgk anugerah tuhan..terasa mcm god is greatest dgn keajaiban giftnye..terasa menjadi kaum wanita ni sgt tersentuh dan terharu..so excited when we can see n feel the baby is in us

excited🥰bila dpt tgk tu..rs mcm happy semacam .rs mcm senyum smpai ke telinga🤣🤣🙈✌🏻

baby stand kaki cam papa dia..askar style...dr pun tkejut...😂😂

kalau Ada tulisan twin A Dlm Gambar scan Bayi Maksd nya Itu Apa Ya

normal ka 12week tp berut cm biasa ja. tda besar .

excited gilaaa. mse anak 1st tiap bulan scan hahahaha