Perlu bantuan😔🙏

Assalamulaikum mumy².. trlbih dlu sy memohon maaf andai pos ini tiada kaitan tntg ibu&ank.. sy sgt² perlu kan bantuan..sy ibu tunggal.. ada baby berumur 11 bulan.(ank tak sah taraf) sy btl² terdesak.. susu pampes mknan utk msk mknan baby dah tkde..kering habis.. esok tak tahu nak bagi minum apae mkn ape.. YA Allah😭 sy gagal jdi ibu utk ank sy..sy blm kje sbb tkde yg blh jaga ank sy..org tua tk sihat..sy tkde adikbrdik..hrp ada yg ikhlas blh tlg sy..boleh WhatsApp sy utk bertanya 0103040167.. esok lgi raya.. mcm tkda rsa raya dah nk mkn ape pun tkde..ya Allah...😭😭😭 #pleasehelp #terimakasih

4 Balas

selama ni dari mana dpt sumber kewangan? ade dpt bantuan baitulmal or zakat x?

1y ago

sblm preg sy kja. kja kedai runcit je kat jb. skg sdh balik kg..brpa bulan msi pakai simpanan sdri.. blh tahan brpa bln ja. nk garap mak ayh pun susah. dgn2 sy lagi ni balik kg(Sbh) mcm tmbah kn susah drg.. dah tmbh kn susah drg. dah buat drg malu sbb bwk cucu tk sah taraf. 🙂sy mualaf, psl zakat ke apa bantuan sy tak tahu. trus trg sy ckp sy zero

dh try apply jkm?

1y ago

nnti try google... dan tnye dkt baitul mal .kalau xdpt pergi .cuba email pd baitul mal.. try search by google email address..atau try col jkm berhampiran tmpt puan .tnye kalau kwsn dkt puan siapa person incharge blh puan ctc tuk brurusan dan apply jkm..mcm jkm ni sblm dpt bntuan ia kena interview dlu..tuk pstikn kita mmg btl sush...sakit dan kurang upaya utk bkje...jika kita sihat rsnya skrng jkm adakan kelas tuk org yg sush ambil..dia nk pstikan yg sihat walafiat ni blh bkje dan mmbntu ekonomi keluarga... serta blh ubah nasib keluarga.nnti puan try ctc jkm + baitul mal tnye k...mg dpmudahkan segalanya..aamiin .

🤲

duduk mana?

1y ago

sabah sis...