perlu @ tidak & susu apa yg bagus?

assalamuallaikum, sy ingin bertanya , perlukah ibu minum susu jika perlu pada usia kandungan berapa perlu minum susu serta cadangan susu yg bagus? #ingintahu

2 Balas

Susu bagus untuk sesiapa shj samada hamil atau tidak. Pilih susu yg sesuai dgn diri. klu ada kencing manis , pilih susu no sugar & less carbohidrat. klu ada lactose intolerance, pilih susu yg no/ less lactose

2y ago

sama2 🌻

Yup, wajib minum susu dari awal utk elakkan sakit2 badan, kebas2 kaki tangan, simpul biawak. Apa2 susu pun boleh, fresh milk pun takde masalah. Asalkan tak tinggi gula.