kandungan awal

Assalamualaikum...sis2.. sy nk Tanya.. sy pragnent kalau ikut kiraan period doc ckp dlm 7week... Tp sy scan doc xnmpk baby n kantung... Normal kalau baby xnmpk kantung kebiasaan nampak Kan... Sy xde bleeding atau keluar apa2... Doc suruh repeat scan 2 mgu lagi... Buku pink pun sy still xbukak...adalah normal utk awal kehamilan sy??? Anak first...

1 Balas

Tambahan, doc dah cek jln bwh pn xnmpk apa...

4y ago

InsyaAllah ad puan...sy pun sma...ikut last period 9w4d scan dkt KK, xnmpk janin+heartbeat...kantung ja ada..Dr refer g cek dkt hospital Sg Buloh(EPAU) scan melalui bwah, pun result yg sma...Dr ckp missed miscarriage, tp bg lg 2mggu utk repeat scan..sbb ni 1st scan sy...jd sy tgu 2/12 ni bru cek smula...sbb kndungn ikut scan 6w5d...wallahualam.. Sya yakin ada rzeqi cma kcik lg kot...apa2 pun sy Redha..