Pengalaman berpantang

Assalamualaikum, Nak tanya..macam mana ye berpantang dengan betul..saya tengah berpantang di rumah mak sendiri..tapi rasa stress..rasa menyusahkan... alhamdulillah mak sediakan makanan, air mandi berpantang..adik pulak tolong basuhkan pakaian..tapi saya rasa stress sebab uruskan baby sendiri..tukar lampin sentiasa saya yang buat..rasa penat bersalin pun tak habis lagi..baby masih kuning dan perlu banyak susukan baby...salah ke saya fikir macam ni...

1 Balas

Waalaikumsalam, time pantang memang ada jiwa kacau puan. Yang penting emosi puan tu yang kena jaga dulu. Kalau rasa penat, mintak sesiapa dalam rumah tu tolongkan. Bahaya kalau puan tak jaga emosi, kalau ada suami, mintak tolong dia jagakan. Puan rehat. ☺️👌