Induce belon

Assalamualaikum..nak tanya. Siapa ada pengalaman kena induce belon??..berapa lama baru nak pecah ketuban atau belon terkeluar sendiri?

1 Balas

Wsalam, depends. Ada yg cepat jatuh, ada yg xjatuh tp bila dktr buka, jln ada progress. Sy induce belon tp belon stay xturun, dktr buka kan & check jln ada progress. Pecah ketuban dekat LR sahaja.

2y ago

Yg penting lps dktr masuk belon, kerapkan bjalan, exercise utk cptkn bukaan.