Ikut 1st scan haritu,hari ni dah 9w1d tapi repeat scan tadi baru 6w1d

Assalamualaikum..maaf bertanya..sepatutnya harini sy dah 9w1d ikutkan 1st sy scan haritu la tapi pi scan td doktor kata bru 6w1d..kantung bertambah besar tapi tak nmpk janin..so doktor buat surat refer hospital Ahad ni..dia syak keguguran..sy tak ada rsa sakit atau bleeding apa² pun..ada tak yg pernah alami mcm saya??runsing+sedih

1 Balas

Sama mcm sy la tu.. Kantung mmbsar normal.. Janin awl ada.. Bila lama² kantung je ada.. Dktr mmg ckp gugur.. Sy tggu tp tkde tnda.. Smpai la 13w baru turun tnda spotting dlm 3-4hari lpstu turun darah mcm period dlm 3hari bru sakit perut snggugut.. Esok tu lgi kuat sakit g hospital doktr korek bgi pecah kantung.. Lgi kuat sakit mcm nk beranak tu... Harini dh 3hari berpantang.. Janin sy stop mmbsar dri 6w lgi.. Sy tggu dia keluar sndri sb nk elak dri cuci.. Sb yg pertama dh kena cuci.. Kalini nk elak.. Alhamdulillah.. Selamat kalini kntung keluar dlm 3x jg bru hbis keluar kntung.. Kt toilet hospital