baby

Assalamualaikum...ibu² kt sini ada tak masalah baby taknak mkn....saya baby dh 7 bln lebih skrg...Masa umur 6 bln haritu mmg berselera dia mkn...skrg langsung taknak mkn...tutup mulut betul2 rapat,hanya susu (bf)&air kosong je yg dia minum...mcm mna ye nk bg selera balik...mcm2 dh reka cipta makanan tuk dia,taknak jugak.... help me😭😭

6 Balas

tkpe sis, teruskn mncuba.. kerapkn mnyusu..mcm ank sy, biarkn dia leka main, smbil tu sy try suap, dia pon menganga jelah. dpt 3-4 suap pon ok dah,itu pon kdng smpai 1 jam masa nk suapkn mkn.. kdng bby ny bosan tektur mknn tu sme, boleh tukar ke nasi lembik or blend kasar.

3y ago

Tu lah...saya pun rsa baby ni bosan dgn texture makanan yg lembik2... thanks ye bg info