Ikhtiar hamil

Assalamualaikum... Boleh bagi pandangan x? Cara dan tips" untuk pregnant dlm 1 -2 bulan 🥺🥺 Saya kawin dah 1thn5bulan,saya xpernah makan ubat perancang tp ttp jugak X lekat".. Mengurut,pergi scan cek rahim n semua ok je... Tp try mcm", mcm mn y spy cepat pregnant 😭😭 Sy nk pregnant yg normal je,xmau yg cocok" tu... Takut jarum🥺🥺😭😅😭😭😭 Boleh ajar saya yg mana" dah berjaya tu🥺🥺 ##bantusharing #TTC

5 Balas

pergi klinik kesihatan terdekat, masa jumpa doctor boleh bgtau awk cuba setiap cycle utk pregnant tapi tak lekat. mintak rujuk ke hospital, nanti dekat hospital akan check masalah awak & suami ye .. tak guna kalau awk usaha check sorang2, rupanya suami yg bermasalah. jd lebih baik check dua2. sebelum tu, awak faham ke tidak bab cycle period awk? apa yg awk faham pasal ovulation? apa yg awk faham pasal cervical mucus? apa yg awk faham pasal day past ovulation? nak pregnant bkn sekadar buang dalam je yee.. 1 lagi yg Penting, STRESS pun boleh jadi punca hormon jd tak stabil

belum ada rezeki lagi tu sis ...banyakkan berdoa dan berusaha tau ...insayallah mane tahu nanti sis pun lekat jugak ☺️

Ada cek suami punya kesuburan sekali x? Sekiranya awak ok, boleh ikhtiar cek suami jgk.

Hai awak cuba try opk cari waktu subur awak.

mkn folic acid hari2. both u and husband.