Ruam di muka, cara rawat?

Assalamualaikum semua, siapa baby dia pernah kena ruam kat muka mcm muka anak saya ni, ada ke cara utk hilangkan ruam kat muka bayi 4 bulan? Boleh ke suggest kan ubat yg sesuai yg doctor recommended utk kulit baby. Terima kasih.

Ruam di muka, cara rawat?
17 Balas

baby saya pernah macam ni teruk & lama jgk nk hilang. sy selalu bersihkan muka baby dgn tisu yg dibasahkan sikit & lap dgn kain lembut bersih. jgn guna wet tisu. sapukn calamine lotion baby (sy beli di farmasi) masa dia tdo. siang sy guna bedak agnesia. sabun mandian jgn kena di muka alhamdulillah dlm 2 minggu lebih mcm tu hilang. kadang2 persekitaran pun main peranan jgk. kena selalu bersih tak berhabuk. anyway, comelnya baby cantik bulu mata 😚