1y8m

Assalamualaikum, saye nak tanye normal ke kalau anak 1y 8m belum pandai bercakap? Dia pandai cakap mama je.. Ade yg anak ibu² mcam ni tak??

21 Balas

its ok sis.. anak saya 6 org, 3org umur stahun lebih dah bcakap, 3org lagi umur 3tahun baru pandai bcakap..bila dah pandai non stop la dia asyik bcakap je banyak soalan.. alhamdulillah. Lain anak lain pertumbuhan mereka sis jangan risau. yg penting anak memang xda masalah apa² & sihat. rajin je sis bawa anak bcakap k utk latih dia😊