PERIOD LEWAT

Assalamualaikum. Saya lewat period dah 7hari. tanda2 hamil mcm dah ada. Baru ni hari ke 5, saya cek 1line. Tanda2 sakit pnggang, breat rasa sakit n ada susu, waktu petang ke malam rasa loya + pening. adakah itu tanda sedang hamil? #ingintahu

11 Balas

Kdg2 simptom period ni sama macam pregnant dear. Utk tau pregnant ke tak, check UPT ya dear. Kalau dah test few times, tapi tak period, better jumpa pakar. Kadang2 susu keluar tapi tak period tu, sebab prolactin tinggi. Prolactin ni terhasil sama ada mengandung atau hormone tinggi. Prolactin akan membantutkan period, sebab tu org mengandung takkan period sebab prolactin tinggi. atau, bila ada masalah hormone (prolactin tinggi) akan membantutkan period juga tapi tak pregnant. Apa pun, jalan terbaik, kalau tak juga period, jumpa paakar and dapatkan advise ya dear. Take care

Ikut hcg badan masing2..dulu masa anak 1st 4 hari sebelum due period saya cek dah double line dah....utk kali ni...hari sepatutnya period tapi x period...bila guna upt naik terang benderang dah🤭..pn try guna CB digital...mungkin membantu...

saya dah mengandung 4 bulan. umur dah 40 tahun. apa risiko yg saya akan hadapi? saya tiada masalah diabetes sepanjang kehamilan 5 org anak terdahulu. tp blood pressure xmnentu.

7mo ago

g buka buku pink, nanti doc akan selalu pantau keadaan mom and baby..tahniah 😘

Sy pregnant 5 bulan xada susu pon lg..awal awk ada susu..masih awal lg,kalau xperiod nanti repeat test ye..semoga ada berita gembira buat awk..🫶🏻

7mo ago

ya masih -ve

Biasanya even sehari lewat period da boleh detect positive pregnancy,, nnti awak cek lgi ye pkai dipntell pun oke

guna clear blue digital utk lebih accurate. pastikan cara guna tu betul, klau perlu tgk video YouTube/TikTok .

7mo ago

okay sis. tq ya. nanti saya try ok☺️

period jenis teratur tak awak. boleh cuba repeat test lagi nnt

7mo ago

most welcome. semoga da rezeki utk awak😘

Awal kelua susu ye.. sy pregy 4 bulan xde susu pon hm

7mo ago

tu laa. anak first dah 3tahun. lama dah xda susu. pastu ni tanda hamil dh ad. sakit pinggang, loya pening n baru ada dah susu 😁moga dpermudahkan urusan sis yaa

Tunggu lagi seminggu & repeat test

7mo ago

Tq sis🥰

try upt clearblue